SPLOŠNI POGOJI

Z oddajo naročila potrjujem, da sem seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja:

  • Z oddajo naročila potrjujem da sem polnoleten 
  • Z obiskom spletne strani potrjujem da sem polnoleten
  • Ministrstvoza zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA 

Splošne pogoje poslovanja sprejemamo z namenom zagotovitve čim večje transparentnosti naših poslov. Z njimi želimo vam kupcem omogočiti  hitrejše in kar se da enostavno poslovanje z našim podjetjem, hkrati pa se zavezujemo k izpolnitvi naših obveznosti.

Skladno s trenutno veljavnim Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu, Zakonom o varstvu potrošnikov Republike Slovenije, mednarodnih kodeksov poslovanja, ter Zakonom o omejevanju porabe alkohola podjetje Rooster Spirits sprejema naslednje Splošne pogoje poslovanja, ki določajo pravila uporabe spletne strani in poslovanja z nami: 

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.roosterspirits.si ter z uporabo spletne strani z njimi v celoti soglaša.

1. PRODAJALEC

– Vid Levc s.p.,Kajuhova 17, 2380 Slovenj Gradec
– vid.levc@gmail.com

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra) in kontakt podjetja za učinkovito medsebojno komunikacijo
  • bistvene značilnosti blaga,
  • cene blaga določene v evrih, pri čemer mora biti jasno razvidno ali te cene vsebujejo davek in stroške dobave,
  • dostopnost artiklov, podatki o trenutni zalogi artiklov,
  • pogoje dostave artiklov (način, kraj in predvideni rok dostave),
  • način plačila in dostave,
  • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop ter podatke o stroških odstopa, ki jih nosi kupec

3. CENE

Cene navedene ob produktih so v evrih in vključujejo DDV. Cena navedena ob posamezni steklenici ne vsebuje stroškov pošiljanja. Cena izpisana ob koncu naročila je končna cena, ki vsebuje tudi strošek pošiljanja.

Stroške embalaže in pakiranja krije prodajalec. 

Prodajalec si pridržuje pravico do spreminjanja cen, za kupca je veljavna cena, ki je objavljena ob zaključku naročila in jo kupec prejme v povratnici po naročilu. 

4. POSTOPEK NAROČILA

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte potrdilo o sprejetju naročila – povratnico, ki vključuje podatke o blagu, ceni, prodajalcu in kupcu. Pogodba (račun) se ob odpremi kupcu dostavi  v fizični obliki. 

5. ODPREMA BLAGA

Dostavo po Sloveniji bomo opravljali prek pogodbenih pratnerjev. Vaše naročilo je zavarovano v kolikor pride do  uničenja blaga tekom dostave stroške nosi prodajalec? 

O ceni poštnine ter času dostave vas bomo obvestili ob oddaji naročila, za morebitne spremembe v rokih, ki niso posledica ravnanja prodajalca ne odgovarjamo

Če naslovnik ni dosegljiv ob poskusu dostave, mu dostavljalec pusti pisno obvestilo o času in kraju prevzema. 

6. POGOJI PLAČILA IN PREVZEMA 

Nudimo možnost plačila po povzetju, ki se lahko opravi s plačilom v gotovini .Kupec mora biti ob prevzetju in plačilu osebno prisoten, tretjim osebam paketov ne izročamo, razen s posebnim pisnim pooblastilom kupca. 

Nudimo tudi plačilo po predračunu, ki je namenjeno predvsem pravnim osebam. Kupec prejme predračun po pošti na naveden naslov v naročilu. Po plačilu predračuna, sledi odprema pošiljke v dogovorjenem roku.

Ob prevzemu paketa se zahteva osebni dokument, ki izkazuje kupčevo polnoletnost. V kolikor prevzemnik ne izkaže polnoletnosti si prodajalec pridržuje pravico do odstopa od pogodbe. 

7. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima skladno z merodnajnim pravom pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku pisno sporoči da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.  V primeru odstopa kupca bremeni strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno tekom dostave, ne da bi bil za to kriv kupec.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine se nakaže na transakcijski račun kupca, ki ga sporoči v obvestilu o vračilu blaga.

Vrnitev prejetega blaga prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Blago se vrne ponudniku na naslov Vid Levc, Šolska ulica 3, 2380 Slovenj Gradec

8. VARNOST 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov. Politika varstva osebnih podatkov je objavljena www.roosterspirits.si/gdpr 

10. PRITOŽBE IN SPORI

Ob morebitnem nezadovoljstvu z našim poslovanjem smo vam vedno na voljo prek kontaktnih podatkov objavljenih na spletni strani. Vse morebitne spore si bomo vedno prizadevali reševati sporazumno. 

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si bo prizadeval, da bo v čim krajšem možnem času obravnaval pritožbo in o tem obvestil kupca.

12. OPOZORILA

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe. Prav tako mora biti polnoleten prevzemnik naročila, v kolikor polnoletnosti ne izkaže ob prevzemu si pridržujemo pravico do odstopa od pogodbe.

S strinjanjem s splošnimi pogoji, potrjujete, da ste starejši od 18 let.

Ministrstvo za zdravje opozarja; prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja:

Podjetje ima pravico, da enostransko spremeni splošne pogoje poslovanja, pri čemer sprememba ne sme biti bistvena za pogodbeno razmerje. Vse spremembe so javno objavljene na naši spletni strani.